14
Нед, Апр
13 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

turnirБългарски тенисисти спечелиха титлите на международния турнир по тенис „Old Bridge Cup“ за състезатели до 16 години, който се проведе в Свиленград.

При юношите Габриел Донев от Сливен беше единственият от нашите представители, който достигна до полуфиналите. Петият в схемата Донев се класира за финала, където в много оспорван мач се наложи над четвъртия Стефанос Скинас в три сета – 6:2, 5:7, 7:6 (4). За пръв път печеля този турнир, финалният мач беше оспорван, малко бях притеснен по средата и в края на срещата, но съм щастлив, че успях да победя, сподели Габриел. Турнирът беше силен, имаше много добри участници, добави тенисистът, който е и републикански шампион от тазгодишното първенство.

При девойките турнира спечели съгражданка и съименничка на носителя на купата при момчетата – Габриела Михайлова, която е финалистка на републиканското първенство т. г. Сега тя завоюва първото място, без да загуби нито един сет. На финала шестата поставена се справи с лекота с втората в схемата Андрада Йоана Сурдеану от Румъния с 6:4, 6:1. Много пъти съм участвала на този турнир, но за пръв път печеля, много съм щастлива, сподели Габриела. Тя стана победителка и на двойки при девойките в тандем с Даниела Кабакова, за което „Старият мост“ писа в миналия си брой. Организацията на турнира тук е много добра, каза още тенисистката. Наградите на победителите и финалистите на сингъл бяха връчени от шефа на „Старият мост“ Николай Колев и шефката на свиленградския офис на Мтел Красимира Делибозова.

На двойки при юношите купата спечелиха Иво Карамански и Велислав Чолаков. На финала те надделяха над водачите Миличевич /Сърбия/ и Скинас /Гърция/.

Свиленградският клуб по тенис бе домакин на международния турнир за купата на вестник „Старият мост“ за тринадесета поредна година.Надпреварата е от календара на Европейската тенис асоциация.

Елена МИХАЛЕВА