21
Нед, Апр
26 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Никол Бюлбюлева (ТК „Свиленград“) отново спечели първо място, този път на силния международен турнир „IX Турнир ROYAL CUP“ ( Купата на краля) по тенис на корт за момчета и момичета до 10 години в гр. Троян. Това е третият шампионски успех на нашата талантлива състезателка през последния месец.

Надпреварата от календара на Българската федерация по тенис се проведе на 30.10.2023 г. на кортовете на в гр.Троян. По пътя си Никол се наложи над представителката на домакините Александра Босева с 4:2, след това победи с 4:1 Рая Найденова от ТК "Спартак" – гр. Варна и на финала се наложи с 4:1 над състезателката на ТК "Авеню"- гр.Бургас – Дарина Енчева.

Това беше деветото издание на детските турнири по тенис „Royal cup“, които се провеждат под егидата на Негово Величество Симеон II и семейството му. Ежегодно проявата привлича тенисисти от цялата страна, турнирите са открити и за участници от чужбина. Целта е те да упражняват любимия си спорт и да създават нови приятелства.

Следващата битка на Никол ще бъде 11 и 12 ноември в гр. Добрич на турнира „Купа Добрич“, където ще има доста представители на северната ни съседка Румъния. Пожелаваме успех на Никол!