13
Съб, Юли
18 Нови статии

Спортни танци
Инструменти
Шрифт

Три първи и едно трето място завоюваха танцьорите от „Меджик“ на провелия се от 15 до 17 юни в Хасково международен фестивал „Вълшебен свят“. В танцовото събитие се включиха около 1 500 участници от 13 държави. Член на журито пък, съставено от изключителни професионалисти, бе Литъл Фил, който участва в множество музикални клипове на световно известни изпълнители, сред които Джъстин Тимбърлейк, Крейг Дейвид, Марая Кери, Бритни Спиърс и др.

Най-малките танцьори на „Меджик“ (4 – 5 г.) успяха да впечатлят международното жури с две хореографии - „Весели готвачи“ и „Танц с шапките“ в стил джаз. За блестящата си изява малчуганите завоюваха две купи за първо място и златни медали. Купа за трето място и бронзови медали пък спечелиха децата на „Меджик“ в категория до 10-годишна възраст формейшън. Те се представиха с танца „Калинка“. При индивидуалните изпълнения на първо място се нареди 9-годишният Живко Тодоров, който се представи с хореографията „Светлините на града“ в стил джаз.

Изключително съм доволна от децата, сподели пред „Старият мост“ треньорката им Валентина Савова. Тя подчерта, че конкуренцията е била наистина голяма и на световно ниво. Савова заяви още, че преди седмица са се завърнали от участие в международен фестивал в турския курорт Анталия. Там „Меджик“ спечелил златен медал и сертификати за доброто си представяне.

Впрочем, в международния фестивал „Вълшебен свят“ участие взе и другия танцов клуб в Свиленград - „Златните момичета“ с ръководител Людмила Спатару. Децата спечелиха едно първо и две втори места. Със златен медал се окичи танцът „Сладката ми възглавница“ на дуета Никол Андреева и Василена Стефанова. Сребро пък взеха хореографиите „На село“ в стил етно, изпълнена от средната група, и „В търсене на малкия принц“ в стил модерн, изпълнена от по-малките танцьори на клуба.

С купи, медали и грамоти от същия фестивал се завърнаха и танцьорите от любимецкия балет „Ейнджъл“ с ръководител Даниела Христонова. Те се представиха с 16 хореографии в няколко стила – мажоретки, мюзикъл, характерни танци и етно шоу. Формациите „Юноши“ и „Малка група“ към мажоретния състав се класираха първи. Второ място при индивидуалните изпълнители с танца „Калинка“ спечели Александра Христонова. На същото място се класира и „Юноши“ за групово изпълнение на „Танцувай с нас“. Трето място заслужи малката група с хореографията „ Баба Яга“.

Диляна ЦВЕТКОВА