17
Сря, Апр
25 Нови статии

Спортни танци
Инструменти
Шрифт

Спортният клуб по танци „Меджик“ спечели поредните си награди от голямо състезание. Този път осем от възпитаниците на Валя Савова блеснаха на международния танцов фестивал „Macedonia open 2018“, провел се на 24 и 25 март в Скопие.

Участие в надпреварата взеха над 1 500 танцьори от 28 клуба от България, Сърбия, Черна гора и Македония. Всички 11 хореографии, с които се представиха свиленградчани, бяха удостоени с медали и 2 купи. Димитър Магалчев, Никол Митева, Живко Тодоров, Елена Лилянова, Иван Тонев и Стела Методиева завоюваха златото с танца си „Ча-ча“ и купа за формация. Формация с танца „Калинка“ се класира на второ място и също получи купа. Димитър Магалчев и Никол Митева станаха първи с танца „Полет на височина“. Златен медал завоюваха и Елена Лилянова, Стела Методиева и Иван Тонев с танца „Миньончета“. Соловото изпълнение „Светлините на града“ донесе на Живко Тодоров първото място. Моника Кушелиева стана първа с вариацията „Бисери от спящата красавица“. Тя спечели и два сребърни медала с изпълненията си „Финска полка“ и „Последно танцуване“ в стил модерн. С блестящото си представяне на танца „Татарочка“ Саня Христова се окичи със златото. Никол Митева се класира втора в стил танцово шоу с хореографията си „Сестрата на Адамс“. Стела Методиева и Иван Тонев пък спечелиха сребро с дуета си „Приятели“.

„Изключително съм доволна, децата се представиха блестящо. Повярваха в себе си и се пребориха с танцьори на международно ниво. Що се отнася до организацията на конкурса, впечатленията ми са отлични“, сподели пред „Старият мост“ Валя Савова.

Диляна ЦВЕТКОВА