12
Пет, Апр
16 Нови статии

Спортни танци
Инструменти
Шрифт

hip-hoppСамо за 2 дни над 1400 са гледали видеото в YouTube, в класацията на VBOX7 пък клипът е на 12-о място

Видеоклип на най-новата си песен „Стелт режим“ засне свиленградската хип-хоп група „Audio Cream Bakey Gang“. Текстът на парчето е по действителен случай, като в него се разказва за самото създаване на формацията. Видеото пък е заснето в родния град на изпълнителите. В Интернет интересът към творчеството на нашите е изключително голям. Само за 2 дни над 1400 души са гледали клипа в платформата „YouTube“. В класацията на сайта „VBOX7“ местните творци вече няколко дни са на 12-о място.

Всъщност, групата е създадена още през 2011 г. от Станислав Маринов и Чавдар Будаков.

Двамата са приятели откакто се познават. Като страстни любители на музиката – Станислав е певец, а Чавдар – DJ, решават да си направят и домашно студио. Много ни се занимаваше с музика, а в онзи период нямаше къде да записваме парчетата си, споделиха те пред „Старият мост“. Започнали да събират желязо и да го продават за скрап. С получените пари малко по малко създали звукозаписното студио, което се помещава на тавана на Чавдар. За да купят техника, Станислав заминал да работи на българското черноморие, а Чавдар – във фитнес зала в Свиленград. Така с всеобщи усилия сбъднали най-съкровената си мечта да създават музика. Преди около година към тях се присъединили още две момчета – Радослав Чобанов от Свиленград и Габриел Маринов от Харманли. Формацията вече има записани 5 клипа, 3 от които са изцяло авторски, а другите два – колаборации.

В момента членовете на групата са пръснати в различни градове на България, но често се връщат в Свиленград, за да работят по идеите си. Чавдар е студент в СУ „Св. Климент Охридски“, Станислав и Габриел учат в Бургас, а Радо работи в Свиленград. Вече имат издаден един албум „Мисловен пътешественик“, който обаче не е се продава на музикалния пазар. Песните са поместени на сайта на групата audiocream.eu и всеки, желаещ може да ги чуе или свали оттам. Негов създател е Любомир Будаков, брат на Чавдар. Той също така направил и уникални тениски за изявите и клиповете на групата.

В момента младите таланти работят по записите на нов албум, който по тяхна преценка трябва да бъде готов през лятото. Песните в него ще са изцяло авторски и по действителни случай, споделиха изпълнителите.

Диляна ЦВЕТКОВА