28
Сря, Фев
22 Нови статии

Спортни танци
Инструменти
Шрифт

tanc15-годишният Виктор Алеков може и да не се състезава за Световната купа, ако не се осигурят средства за пътуването

Танцьор от свиленградския клуб по спортни танци „Меджик“ е избран да представя България на предстоящото световно първенство по шоу денс, което ще се проведе в италианския град Торино от 27-и октомври.

15-годишният Виктор Алеков е включен в нашия национален отбор и ще изиграе своя коронен танц „Маската“. Талантливият младеж се явил на прослушване и спечелил място в представителния тим на страната. Той е единственият от региона, заслужил тази чест, сподели ръководителката на „Меджик“ Валя Савова. От клуба обаче нямат средства да поемат разноските на Виктор по пътуването до Торино. В тази криза трудно се намират спонсори, дано все пак откликнат добри хора, които да помогнат на това даровито момче да замине и прослави нашия край, надява се хореографката. С танца „Маската“ през 2011 г. завоювахме много първи награди с България, той ще бъде оценен и в Италия, убедена е Савова.

Танцьорите от „Меджик“ са спечелили стотици призове от държавни и международни конкурси за 15-те години на съществуването на клуба, а тази година „урожаят“ бе особено богат. Валя Савова има много изявени ученици, някои от тях вече работят като инструктори по танци в София. Издръжката на формацията обаче става все по-трудна. От Община Свиленград ни отпускат 2 000 лв. за година и сме благодарни за това, но само наемането на един автобус да отидем на състезание струва 1 000 лв., посочи опитната хореографка.

СМ