12
Пет, Апр
16 Нови статии

Спортни танци
Инструменти
Шрифт

tancПрестижното четвърто място в стил „шоу денс“ завоюва състезателят от свиленградския клуб по спортни танци „Меджик“ Виктор Алеков на Световната танцова олимпиада в Торино, Италия. 15-годишното момче от Любимец бе единственото от региона, избрано да представя страната ни на форума, в който участваха около 2 000 танцьори.

В Торино Виктор се състезава с танца си „Маската“. Участници от 8 страни се представиха в неговия стил във възрастовата категория от 12 до 16 години. „Като се има предвид, че за пръв път излизам на международна сцена, и то на такова голямо състезание, съм доволен от представянето си“, сподели пред „Старият мост“ талантливият танцьор.

Виктор отделя по-голямата част от свободното си време за тренировки. Запалил се по спортните танци преди 4 години и се записал в клуба с ръководител Валя Савова. Както „Старият мост“ писа, тази година завоюва редица първи места в републикански състезания с „Маската“. Нашенчето заляга упорито и над учението – отличник е в училище. Далечни планове за бъдещето не прави, сега мисли за благотворителния концерт в любимецкото читалище „Братолюбие“ в събота и за предстоящото състезание в Банско.

СМ