21
Нед, Апр
26 Нови статии

Спортни танци
Инструменти
Шрифт

magicТанцьорите от клуба по спортни танци „Меджик отново се наредиха сред най-добрите изпълнители. Този път талантливите възпитаници на хореографката Валя Савова спечелиха публиката и журито на провелия се от 30 април до 1 май в Пловдив Четвърти национален фестивал „Дъга от таланти“. Свиленградчанчетата се представиха с 19 танца в стиловете модерни, характерни, хип-хоп и за първи път – синхро денс.

В жестока конкуренция с 38 състава и над 700 участници, те завоюваха 3 първи места, едно второ, 6 трети, 2 четвърти, 3 пети и 2 шести места. Освен всички медали, нашите танцьори получиха и много подаръци – DVD, тениски, серия козметични продукти за всички.

„Доволна съм от представянето на децата, още повече, че всичките ни постановки са нови – каза пред „Старият мост“ ръководителката на състава Валя Савова. - Организацията на фестивала беше перфектна. Петчленното жури, ръководено от проф. Петър Луканов, преподавател в Академията за музикално и танцово изкуство, бе на ниво и много бързо оценките се изписваха на електронно табло.“

Предстоят ни още фестивали и, надяваме се, още много медали, споделиха пък децата от „Меджик“.

СМ