28
Вт, Май
17 Нови статии

Колоездене
Инструменти
Шрифт

Свиленградчанинът Дамян Костадинов, който се състезава за троянския колоездачен клуб „Хемус“, спечели надпреварата по колокритериум за купа „Милко Димов - Илия Кръстев“ при юношите младша възраст. Състезанието се проведе на 24-ти септември в Сливен. То е последното за сезона в календара на колоездачите.

След старта на колокритериума Дамян успя да се откъсне от основната група състезатели, като направи половин обиколка аванс. На второ и трето място след свиленградчанина се наредиха представители на домакините. При юношите младша възраст премери сили още един нашенец – Валери Иванов, който се състезава за бургаския клуб. Той също се представи добре, като се класира в първата десетка. При юношите старша възраст пък втори и четвърти се класираха съответно свиленградчаните Николай Иванов и Радослав Павлов, които се състезават за бургаския колоездачен клуб.

Същия ден се проведе и изкачване до Гавраилово за купа „Интеренешънъл Асет Банк“, където Дамян Костадинов се класира втори. След старта нашенецът се откъсна от групата заедно с представител на домакините от Сливен. Двамата пристигнахме почти едновременно на финала, само нелепа тактическа грешка ми попречи да стана победител, каза Дамян. По повод слуховете, че свиленградски колоездачи, които въртят педали за други клубове в страната, искат да се върнат в тукашния „Евроойл“ Дамян сподели, че никой от нашенците няма такива намерения.

Елена МИХАЛЕВА