13
Съб, Юли
18 Нови статии

Колоездене
Инструменти
Шрифт

markovСвиленградският колоездачен клуб „Евроойл“ е с ново ръководство. На проведеното в петък /10-и юни/ редовно отчетно-изборно събрание за президент на клуба бе избран 51-годишният Тодор Радев Марков - единственият предложен кандидат. В Управителния съвет пък влизат Димитър Тенчев и Димитър Трендафилов от досегашния УС, както и Костадин Капасъзов и Васил Янев. Името на колоездачния клуб си остава „Евроойл“.

Тодор Марков е завършил ВИФ /сега НСА/, специалност „Колоездене“. В продължение на 10 години е работил като учител, след което се е захванал с частен бизнес, собственик е на митническа агенция. Преди два мандата е бил 8 години в УС на колоездачния клуб. Между новото и старото ръководство на клуба има приемственост, нещата са съгласувани, сега ще стегнем дисциплината, ще вкараме и финанси, колоезденето трябва да го има, каза пред „Старият мост“ новият президент на клуба. В отбора има криза, наши възпитаници в момента се състезават и печелят купи за други клубове, допълни той.

В колоездачния клуб сега тренират около 20 деца, основната част от които са в началната възрастова група на момчетата, като има четирима юноши младша възраст. Тази година свиленградчанчетата няма да участват на състезания. Евентуално може да се включим в надпревара на писта в Разград с юношите младша възраст, за да трупат опит, каза наставникът Христо Георгиев.

СМ