14
Пет, Юни
30 Нови статии

Колоездене
Инструменти
Шрифт

koloezdachiСвиленградчанинът Дамян Костадинов спечели купа „Херман-Албена“ при юношите младша възраст на провелото се в Добрич колоездачно състезание. Надпреварата, в която се включиха около 60 представители на всички клубове в страната, премина в два етапа. Дамян, който се състезава за клуб „Хемус“-Троян, финишира първи на общия старт и четвърти на колокритериум. В крайното класиране той стана първенец и се качи на най-високото място на почетната стълбичка.

Друг свиленградчанин – Валери Иванов, който от тази година се състезава за КК „Бургас“, стана втори в същата възрастова група. Валери спечели колокритериума, но в другия етап на състезанието финишира на по-задни позиции. Така се нареди втори в крайното класиране.

Състезанието в Добрич е едно от най-важните през годината, конкуренцията беше голяма, сподели Дамян. През този сезон той е спечелил колокритериум за купа „Шипка“ в Казанлък, класирал се е трети в два етапа на състезание в Сливен. Сега се подготвя за държавен отборен шампионат в Троян на 21 и 22 май.

Дамян и Валери са национални състезатели и тази година ще участват на европейско първенство. То ще се проведе през юли в Турция, като надпреварата ще премине в дисциплините общ старт и индивидуално по часовник. Ще бъде много трудно, надявам се да съм в Топ 10, каза Дамян.

Свиленградчаните Николай Иванов и Радослав Павлов, които се състезават за КК „Бургас“ и също са националния тим, но при юношите старша възраст, са на подготовка в Белгия.

Елена МИХАЛЕВА