Колоездене
Инструменти
Шрифт

„Евроойл“ вицешампиони в отборното класиране

Състезателят на свиленградския колоездачен клуб „Евроойл“ Дамян Костадинов стана републикански първенец в три индивидуални дисциплини на провелия се в София държавен шампионат за юноши младша възраст.

Той спечели злато на издръжливост по точки, 2 000 метра индивидуално преследване и бързина. Освен това, Дамян взе бронзово отличие на 500 метра от място.

Нашият тим пък, съставен от Дамян Костадинов, братята Мирослав и Михаил Манолови и Илиян Колев, стана вицешампион в отборното класиране. Свиленградчани се наредиха втори в италианското преследване, като само 18 стотни не им достигнаха да излязат първенци. В другата дисциплина – отборно преследване, състезателите на „Евроойл“ станаха трети и взеха бронзови медали. Така равносметката от надпреварата в София за нашите е 3 златни, 4 сребърни и 5 бронзови медала. Доволен съм от представянето ни, отборът се справи много добре, каза треньорът Христо Георгиев.

С държавния шампионат в столицата колоездачите ни приключиха този състезателен сезон и сега ще се отдадат на заслужена почивка.

Елена МИХАЛЕВА