23
Вт, Юли
36 Нови статии

Колоездене
Инструменти
Шрифт

Състезателят на свиленградския колоездачен клуб „Евроойл“ Валери Иванов спечели купа „Неврокоп“ при момчетата на провелата се в Гоце Делчев надпревара. Съотборникът му Делян Илиев пък зае второто място в същата възрастова група.

Съревнованието премина на два етапа. Валери финишира първи както на 25-километровия колокритериум, така и на 40 км общ старт. И в двата кръга след него се нареди Делян. Така свиленградчаните заеха първите две места в крайното класиране.

В Гоце Делчев Валери кара с нов екип, който му е подарен от софийска фирма. Валери направи впечатление на нейни представители, тъй като тази година се представя добре на състезания и вече има четири победи, обясни треньорът на колоездачите Христо Георгиев.

В надпреварата за купа „Неврокоп“ тукашният клуб имаше представители и при юношите младша възраст. За съжаление нашата надежда в тази възрастова група Дамян Костадинов падна по средата на състезанието, не получи сериозна травма, но не успя да се класира на предните места, каза наставникът на колоездачите.

Елена МИХАЛЕВА