14
Пет, Юни
30 Нови статии

Колоездене
Инструменти
Шрифт

Състезателят на свиленградския колоездачен клуб „Евроойл“ Валери Иванов стана републикански шампион в общия старт на провелия се в Пазарджик държавен личен шампионат на шосе за момчета. Талантливият нашенец спечели титлата, след като преодоля 30-километровото трасе, издухвайки конкуренцията със сериозна преднина.

Освен това, Валери стана и вицешампион на 5 километра индивидуално по часовник, като по-малко от секунда не му достигна да дублира титлата. Доволен съм от представянето на Валери, този сезон е успешен за него, печелил е всички стартове досега, а шампионатът в Пазарджик беше най-важното състезание, каза треньорът на свиленградските колоездачи Христо Георгиев. Друг наш представител – Делян Илиев, се класира на по-задни позиции, но в надпреварата помогна до известна степен на Валери да спечели златото, допълни наставникът.

Два сребърни медала за тукашния клуб пък спечели Дамян Костадинов на държавния личен шампионат за юноши младша възраст, който се проведе в Гоце Делчев. Отличията свиленградчанинът спечели в дисциплинте общ старт и индивидуално по часовник. Дамян за първа година се състезава в тази възрастова група, представя се добре и следващия сезон ще се бори за златните медали, каза треньорът Христо Георгиев.

С шампионатите в Пазарджик и Гоце Делчев приключиха състезанията на шосе. Сега нашите колоездачи започват подготовка за съревнованията на писта, които ще стартират през юли.

Елена МИХАЛЕВА