18
Чет, Юли
34 Нови статии

Колоездене
Инструменти
Шрифт

damyan3 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медала завоюва свиленградчанинът и стана пръв в класирането по точки

Медали във всичките 6 дисциплини завоюва свиленградчанинът Дамян Костадинов на провелото се в София републиканско първенство на писта. Дамян, който се състезава за троянския колоездачен клуб „Хемус“ при юношите младша възраст, се окичи с три златни медала в две отборни дисциплини – италианско и отборно преследване, както и в индивидуалната на бързина.

Талантливият колоездач спечели две сребърни отличия на 500 метра от място и на 2 километра индивидуално преследване. В издръжливостта по точки пък взе бронзов медал. С постиженията си във всички дисциплини свиленградчанинът събра най-много точки и застана начело на класирането. За тази година това е най-доброто ми представяне, конкуренцията на първенството беше голяма, участваха всички отбори от България, каза Дамян. Можех и в други индивидуални дисциплини да стана първи, но с двама мои съотборници се уговорихме за всеки от нас да има златен медал, добави той.

Сега Дамян ще си направи кратка почивка. След това ще участва в Балканиадата на шосе, която ще се проведе в Белград на 20-и август. Там ще се състезавам и в двете дисциплини – индивидуално по часовник и общ старт, като се надявам да спечеля титла, сподели нашият колоездач.

Друг свиленградчанин – Николай Иванов, който се състезава за бургаския клуб, премери сили на европейското първенство в Италия. Нашенецът се класира 29-и в индивидуално по часовник, като падане по време на съревнованието му попречи да се нареди в Топ 15.

Елена МИХАЛЕВА