25
Съб, Май
17 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Футболният клуб в Свиленград отбеляза 100 години от създаването си. Юбилейното тържество се проведе на стадион „Колодрума“ на 25 септември, като повечето места на трибуните останаха незаети.

Програмата започна в 14.00 ч. с футболна среща между детски отбори на юбилярите и „Локомотив“- Пловдив. Последваха изпълнения на гимнастички, мажуретки, танцьорки.

Духовият оркестър поднесе музикални поздрави. Колоритен водещ на тържеството пускаше на висок тон остроумни и не дотам остроумни реплики и закачки. От името на футболния клуб бяха раздадени грамоти и плакети на отличени състезатели и спортни деятели.

В късния следобед на стадиона се появи Мартин Камбуров. Голмайсторът-рекордьор на България за всички времена веднага бе атакуван от децата за автографи. На трибуните до него бе топ съдията от близкото минало Атанас Узунов, като двамата водеха задълбочен разговор.

Около 17.30 часа приветствие поднесе президентът на футболния клуб Георги Георгакиев. След него думата бе дадена на кмета на общината арх. Анастас Карчев, който поздрави футболистите, спортните деятели и зрителите с юбилея.

В 18.00 ч. трябваше да се проведе гвоздеят на програмата – футболна среща между ветераните на Свиленград и Локомотив – Пловдив. Гостите обаче не се появиха на терена. И нямаше как да се появят, тъй като днес се играеше мачът от първенството с вечния съперник „Ботев“- Пловдив. Някой от сценаристите на празника не бе се съобразил с този факт. ___Все пак мач имаше – между два отбора от ветерани на Свиленград, като колоритният водещ обяви единия състав за „Локо“-Пловдив, за да няма разминаване в програмата. Това предизвика усмивки сред зритерите.Треньори бяха тукашните Никола Николов и Костадин Добрев, а гл. съдия – Атанас Узунов.

Юбилейното тържеството завърши привечер с празнична заря.

Очаквах по-вълнуващо и по-зрелищно честване, като за вековен юбилей, сподели зрител. Отборът имаше славни времена и славни футболисти, но това с нищо не се почувства, заяви той.

На снимките: 1.Детските отбори набор 2012 г. на Свиленград и "Локомотив" - Пд.; 2. Мартин Камбуров раздава автографи; 3. Официалните лица; 4. Ветераните на Свиленград