21
Вт, Май
27 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

„Любимец 2018“ - „Любимец 2000“ - 2:2

„Свиленград 1921“ едва не загуби у дома от „Герганин извор“

Дерби срещата между първия и втория в областната футболна група – „Любимец 2018“ и „Любимец 2000“, завърши без да бъде излъчен победител. Двубоят се игра на стадиона в свиленградския квартал Гебран в неделя при много по-голям зрителски интерес, отколкото на мача предишния ден между „Свиленград 1921“ и „Герганин извор“ – с. Бисер., на който присъстваха около тридесетина души.

Любимчанският сблъсък приключи при резултат 2:2. след една мъжка, зрелищна игра. Първи откриха резултата символичните гости от „Любимец 2000“ чрез Кристиян Петров още в 3-тата минута. Домакините от „Любимец 2018“ вдигнаха оборотите и в 29 -тата минута Радостин Колев изравни. В самия край на полувремето отново той даде предимство на домакините – 2:1.

Второто полувреме започна с натиск на гостите. Така 6 минути след подновяването на играта Петров отбеляза втория си попадение, изравнявайки резултата. До края на срещата и двата отбора имаха изгодни положения за гол, но не успяха да ги реализират.

Опасенията, че заради важността на двубоя и съперничеството между двата местни тима играта ще бъде груба и изпъстрена с остри сблъсъци, не се оправдаха. Двубоят бе динамичен, здрав, но в рамките на позволеното. Съдийска бригада от Ямбол специално бе изпратена да го ръководи.

Ето какво заяви след края на срещата треньорът на „Любимец 2018“ Костадин Кючуков: „Това бе една мъжка битка, истинско дерби. През второто полувреме играхме по-слабо, но тактически по-зряло. Имахме няколко голови ситуации, които не оползотворихме. Имам претенции към съдийството, реферът толерираше противниковия отбор. Искам да отбележа, че в нашия отбор играят само местни момчета. Бюджетът на клуба ни е крайно недостатъчен. От Община Любимец получаваме 4 000 на година, разчитаме на доброволни помощи. Домакинските ни срещи и тренировките провеждаме на стадиона в Гебран, тъй като стадионът в Любимец се ремонтира.Това допълнително ни затруднява“.

Потърсихме за коментар и наставникът на „Любимец 2000“ Атанас Сталев, но той отказа да направи изявление.

След равенството двата отбора са на второ и трето място с по 19 точки в таблицата за временното класиране. Същия брой точки има и съставът на “Старско“ - Хасково, но с по-добра голова разлика е начело.

В събота пък на стадион „Колодрума“ „Свиленград 1921“ прие състава на „Герганин извор“ - с. Бисер. И двата отбора са в средата на класирането до момента в областната футболна група. С голям зор домакините успяха да се спасят от поражение. Минути преди последния съдийски сигнал изравниха резултата, спечелвайки едната точка.

СМ