17
Сря, Апр
28 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

„Свиленград 1921“ остава осми в крайното класиране, отборът е разпуснат

Футболното първенство в Трета лига няма да се поднови след края на извънредното положение. Няма да има и изпадащи отбори, реши Изпълкомът на БФС на свое заседание. Класиранията са обявени за крайни, като се зачита позициите на отборите към момента на въвеждане на извънредното положение във връзка с COVID-19. Така ФК „Свиленград 1921“ завършва сезон 2019/2020 на осма позиция.

През този полусезон жълто – зелените успяха да изиграят два мача. На 23 февруари те излязоха на терена в Смолян срещу „Родопа“, като загубиха с 3:1. На 29 февруари пък домакинстваха на „Марица 1921“ (Пловдив), като срещата завърши 1:1.

Прекратяването на първенството прави безпредметни тренировките сега, защото ще бъдат свързани само с излишни разходи, споделиха от клуба. В момента всички футболисти са разпуснати. Кога ще стартира отново подготовката, ще стане ясно след като се определят датите за новото първенство. Вероятно то ще започне през август, а тренировките съответно през юли, уточни председателят на Надзорния съвет на „граничарите“ Петко Петков - Херо.

От клуба споделиха още, че единствената цел в момента е да бъде запазен отборът, въпреки че се чувало за 2 – 3 футболисти, които искали да напускат. Както „Старият мост“ вече писа, 13 от всичките 20 футболисти в мъжкия отбор на Свиленград са наемници „отвън“. „Чужденците“ почти изцяло сформират основният състав на тима ни. Картотекираните 7 местни момчета попълват предимно резервната скамейка. Според вещи футболни деятели тукашните играчи отстъпвали по умения на гастрольорите. Това проличало най-вече през миналото футболно първенство 2018/2019, когато отборът, съставен главно от местни състезатели, едва не отпадна от „В“ група, а сега завършваме с 10 позиции напред.

СМ