23
Вт, Юли
36 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

 В първия кръг от втория полусезон на Югоизточна „В“ футболна група отборът на „Свиленград 1921“ стартира с гостуване на „Родопа“ (Смолян). Срещата ще бъде на 23 февруари от 14:00 ч. Мачът ще е много труден за нас, но имаме реален шанс за победа, прогнозира председателят на Надзорния съвет на „граничарите“ Петко Петков - Херо.

Преди официалния старт на новия полусезон ФК „Свиленград 1921“ бе представен пред местните фенове на 15 февруари. Тогава жълто-зелените играха срещу „Горски извор“ (с. Бисер). Срещата завърши 2:1 в наша полза. По време на представянето стана ясно, че всички наши титулярни футболисти са „външни“. От общо 20 картотекирани трима са местните момчета, които попълват предимно резервната скамейка – вратарят Милен Вангелов, нападателят Христо Томов и полузащитникът Христо Зотев. Двама нови футболисти са привлечени към състава през зимната пауза. И двамата са халфове. Цветомир Матев идва от „Димитровград“ , а Божидар Христов от юношеския отбор на „Верея“ (Стара Загора).

Подготовката на „граничарите“ за пролетния дял на първенството започна на 11 януари. Тя изцяло премина в Свиленград. През това време нашите изиграха 5 контролни мача. Първият приятелски двубой бе срещу „ЦСКА 1948“, който бе на десетдневна подготовка в Свиленград. Мачът завърши 3:1 за гостите. След проверката с втородивизионния столичен отбор последваха двубои с юношите на „Берое“ в Стара Загора (0:0), „Розова долина“ (3:1 за нас) и лидерът в нашата група „Созопол“, който успяхме да победим с 1:0. Последната контролна среща бе срещу „Горски извор“.

Във временното класиране отборът на Свиленград се намира на шеста позиция, като разликата с отборите до 3-то място е само една точка. Нямаме поставени цели от страна на ръководството през новия полусезон, ще се стремим да не паднем на по-долна позиция от шестото място, обяснява Херо. С бюджета, който ни отпуснаха от Общината, ще изкараме този полусезон, но за следващия като председател на надзорния съвет нямам кураж, споделя още той.

Диляна ЦВЕТКОВА