30
Чет, Май
17 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Наставникът на ФК „Димитровград“ Жеко Йорданов идва тук с двама футболисти от 1 юли

Нов треньор поема ФК „Свиленград 1921“ за сезон 2019/ 2020, научи „Старият мост“. Досегашният наставник на „Димитровград“ Жеко Йорданов поема отбора от 1 юли. Въпросът за смяната на треньорския пост е бил обсъждан тази седмица на събрание на Управителния съвет на жълто-зелените. Там станало ясно, че Йорданов приел предложението и идва тук с още двама футболисти.

Припомняме, че през този сезон „Свиленград 1921“ на няколко пъти сменя треньорите си заради незадоволителни резултати. В началото на август 2018 г. отборът пое Янко Вълканов, но в края на септември същата година той бе изместен на поста от Иван Божидаров. Месец по-късно Божидаров бе отстранен, като мястото му зае свиленградчанинът Костадин Добрев. На 12 март т. г. отборът пое друг нашенец – Иван Ангелов (Сарандето).

Честата смяна на треньорите за изминалия сезон не даде особен резултат. ФК „Свиленград 1921“ едва не отпадна от Югоизточна В група, класирайки се на незавидното 16-о място. Аут от групата са „Садово“ (17-о място) и „Асеновец 2005“ (18-о място). „Димитровград“ пък, чийто досегашен треньор Жеко Йорданов ще поеме „Свиленград 1921“, е на 15-о място в крайното класиране.

Сега футболистите ни се оттеглиха за кратка почивка, като първата им официална тренировка е на 1 юли. Предвижда се да изиграят няколко контролни мача срещу „Димитровград“, „Локомотив“ (Пловдив), „Арда“ (Кърджали) и др. На 3 август пък стартира сезон 2019/ 2020. Очакванията са към клуба да бъдат привлечени поне 7 нови футболисти, които да засилят отбора ни.

Снимка: DGNEWS.EU

Диляна ЦВЕТКОВА