18
Чет, Апр
26 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

 „Граничарите“ загубиха с 3:1 първата си контрола с ЦСКА 1948

13 от всичките 20 футболисти в мъжкия отбор на „Свиленград 1921“ са наемници „отвън“, установи проверка на „Старият мост“. „Чужденците“ почти изцяло сформират основния състав на тима. Картотекираните 7 местни момчета попълват предимно резервната скамейка.

Според вещи футболни деятели тукашните играчи отстъпвали по умения на гастрольорите. Това проличало най-вече през миналото футболно първенство, когато отборът, съставен главно от местни състезатели, едва не отпадна от „В“ група.

Двама нови футболисти са привлечени към състава през зимната пауза. И двамата са халфове. Цветомир Матев идва от „Димитровград“ , а Божидар Христов от юношеския отбор на „Верея“ - Стара Загора.

Подготовката на „граничарите“ за пролетния дял на първенството започна на 11 януари. Тя изцяло ще премине в Свиленград. Засега са уговорени 5 контролни срещи. Първият приятелски двубой с ЦСКА 1948, който бе на десетдневна подготовка в Свиленград, се игра в събота на стадион „Колодрума“. Мачът завърши 3:1 за гостите, След проверката с втородивизионния столичен отбор предстоят двубои с юношите на „Берое“ в Стара Загора, „Розова долина“ – Казанлък и „Созопол“, като последните два мача ще се играят на неутрален терен. Непосредствено преди старта на първенството, който е на 23-и февруари, е последната контролна среща с „Горски извор“ тук.

Във временното класиране отборът на Свиленград се намира на шесто място в югоизточната „В“ група, като разликата с отборите до 3-то място е само една точка. Ръководството на клуба се надява тимът да приключи шампионата на по-предна позиция. На старши треньора Жеко Йорданов, който пое тима през есента, идвайки от „Димитровград“, е даден пълен картбланш. Наставникът изцяло отговаря и за селекцията на отбора.

1. Снимка - първият гол във вратата на домакините

2.Снимка - една от малкото опасности пред вратата на ЦСКА 1948