30
Чет, Май
18 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Първият контролен мач на жълто-зелените е срещу „Локомотив“ (Пловдив) на 15 юли

ФК „Свиленград 1921“ започна подготовката си за първия дял на първенството на Югоизточна В аматьорска футболна група. Новият старши треньор Иван Ангелов - Сарандито и помощниците му Анастас Попов и Емил Овчаров изведоха отбора на стадион „Колодрума“ на 4 юли. Преди това по традиция и за късмет от клуба им лиснаха вода.

От 15 г. насам за пръв път отборът ни е съставен изцяло от местни футболисти. Една от причините е, че феновете пожелаха това, сподели пред „Старият мост“ изпълнителният директор на клуба Георги Георгакиев. По думите му в Свиленград имало достатъчно класни футболисти, че да се викат отвън. Освен това щяло да се спестят и пари, тъй като нямало нужда да се плаща за квартира, ток и вода. „Всеки един състезател в клуба работи, поради което няма да получава заплата, а ще се наблегне на по-високи премии от порядъка на 150 – 200 лв. По този начин момчетата ще знаят за какво играят. Ако носят победа, ще има възнаграждение“, заяви още Георгакиев.

Дванадесет футболисти от втория отбор на Свиленград пак се връщат в първия ни тим, сподели президентът на клуба. Тези пък, които за пръв път били извикани в екипа, са шестима души, като сред тях имало и от юношите младша възраст. В тренировката на 4 юли се включиха 30 футболисти, но от тях някои ще отпаднат. Треньорите ще оставят тези, които покажат качества, като броят им няма да надвишава 25.

Много добри треньори от професионалната „А“ група изготвиха специална тренировъчна програма за работещи футболисти и ни я изпратиха, похвали се Георгакиев. Той поясни, че ако един футболист е на работа и изпусне тренировка, има възможност на следващия ден да компенсира пропуснатото. „Тренировките са изключително разнообразни и интересни, за да може да задържат вниманието на футболистите и те да идват с желание. В крайна сметка желанието е най-важното. Желанието да покажем на феновете, че можем да се справим само с местни кадри. По този начин ще напълним и стадиона, защото в последно време агитката ни много намаля“, подчерта Георгакиев. Той не пропусна да спомене, че вярва в момчетата. По думите му, ако си направели подготовката както трябва, щели да се класират на престижно място в групата. „Нито един отбор от средата на таблицата надолу не може да ни уплаши. Всеки може да бием и съответно от всеки да паднем. Тъй като от 15 години насам не сме правили отбор изцяло от местни футболисти и това за нас е ново, мисля, че класиране между 7-о и 13-о място напълно ще ни задоволи. Целта ни най-напред е да покажем на свиленградчани, че можем и с нашите футболисти. Със сигурност ще върнем хората на стадиона, но трябва и да ги задържим, а това ще стане с добра игра“, каза още Георги Георгакиев.

Първата приятелска среща на жълто-зелените ще е на 15 юли срещу „Локомотив“ (Пловдив), като мачът ще се играе на стадион „Колодрума“. На 22 юли ще е контролата с Димитровград, а на 29 юли – с Раднево. На 5 август пък ще е официалното представяне на отбора. Нашите момчета ще се изправят срещу АФК „Хасково“ на свиленградския стадион.

Снимка: Христо Митков

Диляна ЦВЕТКОВА