Футбол
Инструменти
Шрифт

За помощник-треньор по тактическата част в холандския футболен отбор RWB (Rood Wit Blauw) бе привлeчен свиленградчанинът Велко Велев. Това съобщи за в. „Старият мост“ самият той. Тимът се състезава в Трета холандска дивизия (Център – Юг) и вече жъне успехи. Стартира с разгромяваща победа над RKC Waalwijk с 6:1.

„Тимът е нов. Играчите в него са от 18 до 23 години, като има двама сърби, един хърватин, петима холандци и също толкова белгийци. Приех предложението на президента Ван Хоорст в началото на месеца. Старши треньор е г-н Бал, а от мен се иска да следя всеки следващ съперник от нашата футболна дивизия. Бюджетът се формира от няколко пера - общината, един генерален спонсор N.E.O.'25 и три по-малки мебелни фирми. Победихме втория тим на РКЦ Валвайк, начело на който преди години е бил Мартин Йол, наставник на Димитър Бербатов в Тотнъм. Целта е място в ТОП 5 на първенството. Изявен фаворит е VV Dongen“, сподели Велев, който от година е в страната на лалетата.

Ръководството на клуба смята през октомври да потърси класен старши треньор, като сред едно от спряганите имена е това на Георги Каменов - Устрема, който е бивш наставник на ФК Свиленград 1921. Също така има нужда от добър дефазивен халф и опитно крило. Стадионът N.E.O.'25 е с капацитет 870 изцяло покрити седящи места, намира се в защитената зона на Спранг Капеле. Към комплекса има още 4 затревени игрища, покрит басейн и спортна зала. Много силен тим има при дамите по хокей на трева, в който има състезателки от Айндховен.

СМ