25
Чет, Юли
30 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Играчите се опасявали, че няма да получат заплатата си

На голям резил бе подложен ФК „Свиленград-1921“ на 27 май. Деветима от външните футболисти в отбора бойкотираха последния мач за сезона. Срещата трябваше да се играе в Асеновград на 27 май, но така и не се състоя поради липса на достатъчно състезатели. На терена излязоха само петима наши футболисти. Съдията тогава свири едно след друго начало и край на мача.

Треньорът на клуба Иван Божидаров излязъл с обяснението, че момчетата предпoлагали, че няма да получат последната си заплата и затова бойкотирали мача.

Това, което стана, е истински позор за клуба и града ни, сподели пред „Старият мост“ капитанът на отбора и пом.-треньор Анастас Попов. По думите му такова нещо досега не се е случвало в над 90-годишната история на клуба, или поне той не е чувал за това. „Нямаме нищо за получаване. Всичко е изчистено до стотинка. Затова и не подозирах, че има някакъв проблем, макар и да съм капитан на отбора. Вероятно са крили от мен, защото са знаели, че ще реагирам. Това е родният ми клуб и заставам с двете си ръце зад него“, заяви Попов. „За съжаление, онзи ден ме нямаше на мача, тъй като от известно време имам леки проблеми с кръста и почивам. В последствие разбрах, че става нещо“ сподели един от вратарите ни Янислав Иванов. „Изключително съм разочарован от съотборниците си. Аз от своя страна съм доволен от условията. Ако имаше някакви нередности, нямаше да стоя три години тук. Още на същия ден няколко от футболистите съжаляваха. Според мен треньорът направи цялата работа и насъска момчетата“, заяви още Иванов. Другият ни вратар Милен Вангелов също сподели разочарованието си. Според него проблемът не е в заплатите, а се целяло да се направи сечено на отбора. „Това е прецедент не само в историята на клуба, но и като цяло за Югоизточна В група. Не съм чул някой друг да е направил същото, и то в последен мач“, сподели Вангелов.

Подробно интервю с президента на отбора Иван Пехливанов за скандала и намеренията на клуба през новия сезон четете във в."Старият мост". Търсете новия брой днес по магазините.

Диляна ЦВЕТКОВА