23
Нед, Юни
18 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Никола Динков стана почетен президент на отбора

Иван Пехливанов бе избран единодушно за председател на ФК „Свиленград 1921“ по време на Общо събрание на клуба, провело се на 7 август. Заместник на Пехливанов стана Росен Киришев, а секретар на – Антон Пенчев. На събранието бе гласувано още новите членове на Управителния съвет да се увеличат от 7 на 9. Така останалите, които влязоха в управата на клуба, са Динко Господинов, Георги Цингов, Валентин Ангелов, Николай Сарандиев, Димитър Бойдев и д-р Георги Карамфилов.

Динко Господинов, бивш футболист на жълто-зелените, предложи Никола Динков да стане почетен президент на ФК „Свиленград 1921“. Като мотив за това той посочи, че през годините строителният предприемач е дал много за отбора. Идеята му бе приета единодушно. От своя страна Динков благодари за подкрепата и допълни, че през последните няколко години дейно участие в материалната база и финансирането на клуба са имали и ОбС-Свиленград и кметът Георги Манолов. Освен изборът на Управителен съвет в дневния ред на събранието бяха включени още няколко важни точки. Една от тях бе освобождаването на членовете на Контролния съвет на клуба и назначаването на нови - Георги Еленков, Даниела Георгиева и Красимир Камбуров.

Стефан Ламбов изнесе отчет за финансовото състояние на клуба. От доклада стана ясно, че средно на година за издръжката на тима са изразходвани около 130 - 140 000 лева. За премиите за победи и печелене на точки са отивали средно по 46 000 лв./г. Антон Пенчев пък разясни представянето на отбора през годините, като наблегна на това, че още от времето на Георги Тодоров в тима са налагани млади и перспективни местни играчи.

Припомняме, че ФК "Свиленград 1921" е без президент от 2010 година. Тогава постът бе сдаден от Стефан Милушев. Бизнесменът подписа генерално пълномощно управата на клуба да бъде в лицето на двама души едновременно. Това бяха местната футболна легенда Динко Господинов и бившият играч и настоящ директор на спорта в общината - Антон Пенчев. Двамата бяха оторизирани да подписват документи и теглят пари от сметката на отбора.
Между другото първенството на Югоизточната "В" група стартира на 10 август. Съставът на "Свиленград 1921" пък ще приеме "Гигант" (Съединение) на 11 август от 18 часа. През миналия сезон, клубът изпълни плана и завърши на 4-то място в крайното класиране в групата си с актив от 63 точки. До голяма степен за доброто представяне на отбора допринесе бившият треньор Стоян Димитров, който изкара две години начело на жълто-зелените. За последно той изведе южняците
на 2 юни при гостуването на “Загорец”. На мястото на Димитров бе назначен Таско Попов.

Диляна ЦВЕТКОВА