19
Сря, Юни
23 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

pobediteliСлед 5 изгубени финала отборът на “Силктекс” най-накрая успя да вдигне купата на турнира по футбол на малки вратички. Финалният двубой срещна тима с отбора на “Евротранс”, като този път “белите” успяха да се наложат с 3:1 над съперника си.

Необичайно започна първото полувреме, когато набързо вратарите от двата отбора си размениха по един автогол. Пръв във вратата си вкара топката стражът на “Евротранс” – Красимир Паскалев, а малко след това жеста върна и другият вратар - Адриан Полихронов за 1:1. Но резултатът не успя да се задържи дълго време. Минути по-късно равенството бе нарушено от голмайстора на “Силктекс” Христо Стефанов – Гундито, който бе точен за 2:1. Подели превес “белите” успяха да вкарат и трети гол във вратата на “Евротранс” до края на първото полувреме, като този път попадението отбеляза Жоро Георгакиев.

silkПрез второто полувреме отборът на “Силктекс” стоеше по-добре на терена и спазваше добра тактическа дисциплина, като по този начин успя да запази резултата непроменен до края на срещата.

За трето и четвърто място спориха отборите на “Али баба” и “Бурденис 93”. Миналогодишният победител – “Али баба”, успя да се наложи над съперника си в “малкия финал” и зае почетното трето място.

gundiГолмайстор на турнира стана нападателят на “Силктекс” Христо Стефанов – Гундито.

Благородно и човешки постъпиха момчетата от всички отбори победители, отказвайки се от паричната си награда в подкрепа на лечението на учителя Кирил Станков, който се нуждае от бъбречна трансплантация. Общата стойност на наградите бе в размер на 800 лева.

Турнирът по традиция се проведе на спортната площадка в кв. „Изгрев“, а тази година сили мереха 16 отбора.

СМ