19
Нед, Май
24 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

20 050 лв. дължат армейците на хотелския комплекс

4-звездният хотелски комплекс „Романтика“ дава на съд футболния гранд ЦСКА заради неплатени сметки. Армейците дължат точно 20 050 лв. за едноседмичния си престой в Свиленград през февруари т. г. Докато бяха на подготовка тук, те са ползвали хотела и СПА центъра на комплекса, но не са си платили за това.

Повече от два месеца собствениците на „Романтика“ търпеливо изчаквали управата на най-титулувания български отбор да се издължи, но не получили и стотинка. Тогава се принудили да заведат гражданско дело срещу ЦСКА. „Процесът ще се гледа в Софийски районен съд, тъй като седалището на клуба е в София“, заяви пред „Старият мост“ известната адвокатка Всевдана Овчарова, която представлява собственика на хотела.

„Червените“ са длъжници и на община Свиленград. Те не са платили наем за ползването на стадион „Колодрума“ в размер на 800 лева, като предварителната договорка била да плащат по 40 лева на час за тренировка на спортно-техническото съоръжение. В същото време армейците прибраха добра сума от продадени билети за контролата си със Свиленград 1921 на  „Колодрума“.

Ако не изчистят задълженията си, цесекарите рискуват да изгубят лиценза си и да не бъдат допуснати до участие в европейските клубни турнири.

СМ