15
Съб, Юни
30 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Свиленградският отбор „Силктекс“ регистрира много добро представяне на провеждания за пръв път футболен турнир „Аматьори срещат професионалисти“, организиран от „Ариана“.

В Пловдив нашенци премазаха противниците си и стигнаха до осминафинал, на който обаче отстъпиха с минималното 1:0 на крайния победител в турнира.

Надпреварата се проведе от 30-и април до 2-ри май на терените на спортен комплекс „Оптимум“ в Града под тепетата. Участие взеха 144 тима от Пловдивска и Хасковска област, съставени общо от над 1 400 непрофесионални футболисти. Съставите бяха разпределени в групи по три. „Силктекс“ попадна в една група с отборите „Терминатор“ от Пазарджик и „Фамозо“ от Пловдив, като постигна срещу тях безапелационни победи съответно с 3:0 и 6:0. Така свиленградчани се класираха на първо място в групата си и продължиха напред. На 1/16-финал нашите играха срещу „Аутсайдер“ от Пловдив, разгромявайки го с класическото 3:0. На 1/8-финал съперник на „Силктекс“ бе пак отбор на домакините - „Шампиони“, който бе съставен от бивши футболисти от А-група, сред които Лилчо Арсов, Ясен Петров и Георги Котулов. В може би най-интересния и напрегнат двубой на турнира, след липса на късмет в няколко ключови ситуации свиленградчани загубиха с минималното 1:0. За сметка на това обаче нашенци спечелиха симпатиите както на публиката, така и на именитите си противници, които впоследствие спечелиха турнира в Пловдив.

В рамките на „Аматьори срещат професионалисти“ се провеждат регионални турнири в 10 града в страната. Победителите в тях ще играят на голям финал за излъчване на първенеца, който ще спечели голямата награда – мач срещу шампиона на България от тазгодишното първенство.

СМ