18
Чет, Апр
26 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Футболният отбор на Свиленград бе разтурен в началото на седмицата. Треньорът на тима Костадин Паскалев, който бил оторизиран от кмета на общината инж. Георги Манолов, е разпуснал играчите за неопределено време. Той не е определил дата за сбор за лятна подготовка.

Паскалев казал на футболистите, че могат да си търсят нови отбори или работа и безпроблемно ще получат бележки. Състезателите са сдали екипировката си на домакина и са получили по половин заплата. Клубът обаче им дължи пари за април и останалата част от възнагражденията за май.

Преди месец 6 души от „Свиленград 1921“ бяха освободени след загубата у дома от „Спартак“ - Пловдив с 0:4 - Кирил Дяков, Иван Цанков, Благовест Младенов, Боян Нейчев. Сега вече и останалите 16 са аут.

Отборът е на 12-о място в крайното класиране след изключително слаба игра в пролетния дял, където има спечелени само три срещи, едно равенство и инкасирани 9 загуби, най-унизителната от които в последния кръг – с 9:1 от „Волов“ - Шумен. Преди това паднахме като домакини от „Спартак“ - Варна с 2:6, естествено, и от съседите от Любимец.

Отборът бе оставен на автопилот, след като преди началото на сезона ръководството на клуба во главе със Стефан Милушев подаде колективна оставка. Бизнесменът заяви, че повече не може да финансира футбола в Свиленград. С него си тръгна и треньорът Румен Стоянов, но и двамата заявиха тогава, че отборът е обигран, сплотен и готов за добро представяне.

 

СМ