22
Пон, Юли
41 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Първите бронзови медали спечелиха състезателите от СКБ “Свиленград 2015“ Димитър Станков и Златин Золотов, съобщават от клуба.

Двамата участваха в провелия се турнир Зона Южна България в спортна зала „Спартак“, Хасково, за деца под 11 години.

В дисциплината момчета единично взеха участие 32 състезатели от Южна България. Димитър Станков постигна три победи и загуби на полуфинала. Така той остана трети заедно с представителя на Хасково - Игор Делчев. Златин Золотов постигна две победи и загуби на четвъртфинала. В крайното класиране дели 5-8 място.

В дисциплината двойки момчета взеха участие 16 двойки. Нашите момчета постигнаха две победи и загубиха на полуфинала. В крайното класиране заеха третото място. Това са и първите успехи на свиленградския клуб, постигнати в работата с най-малките състезатели.

Благодарение на добрата спортна база и развитието на бадминтона в Свиленград през тази година ще сме домакини на пет състезания от държавния спортен календар. През май Свиленград посреща държавния личен шампионат за деца под 13 години и държавния личен шампионат за деца под 11 години. През юни тук ще се проведе международен турнир за юноши и девойки под 17 години и международен турнир за юноши и девойки под 19 години. През ноември пък сме домакини на държавното отборно първенство за юноши и девойки под 19 години.