18
Чет, Юли
34 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Общо седем медала завоюваха състезатели от Свиленград и Любимец

Със златен медал се завърна свиленградчанинът Валентин Георгиев от престижен турнир по борба. Надпреварата се проведе на 26-и септември в Пазарджик. В нея се включиха над 100 състезатели от 12 клуба от всички краища на България.

 Валентин стана безапелационен шампион в своята категория до 52 кг. Той не даде никакъв шанс на противниците си, като видимо бе спортно-технически много по-добре подготвен. С още три медала зарадваха треньорите си съотборниците му Константин Тодоров (сребро), Даниел Петров (сребро) и Асен Йорданов (бронз).

Изключително сме доволни от момчетата, надяваме се и в бъдеще да продължат да се представят толкова добре, споделиха двамата им треньори – братята Николай и Кристиян Панайотови. В момента те са в процес на търсене на още желаещи на възраст от 1 до 5 клас да се занимават с този вид спорт. Записването в клуба става ежедневно от 16:00 ч. в залата по борба в свиленградския квартал „Изгрев“.

Доволен от представянето в Пазарджик е и треньорът на любимецкия клуб по борба Димитър Тръндев. От шестима свои представители той може да се похвали с четири медала. Със сребро в Любимец се завърнаха Петър Пашкулов, Александър Шекиров и Борис Борисов, а с бронз - Христо Киряков.

Диляна ЦВЕТКОВА