13
Съб, Апр
13 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Култовият свиленградски комплекс „Свилена“, собственост на Фуат Гювен, е обявен за продажба. Обявата е качена в Интернет, а посочената цена за сградата е 7 500 000 евро без ДДС. В анотацията за зданието пише: „Комплексът е наскоро ремонтиран. Налични 120 стаи и апартаменти от различен клас, конферентна зала, рецепция, ресторант, лоби бар и др.“.

Внушителното 5-етажно здание е построено през 1974 г., като част от веригата „Балкантурист“. По време на приватизацията в края на 90-те години на миналия век Фуат Гювен купува държавното туристическо предприятие „Аидатур“ (Хасково), в чиито активи влиза и комплекс „Свилена“, както и валутен магазин на границата. През последните години бяха извършени редица ремонти за подобряване на базата на свиленгрския комплекс. По неизвестни причини, обаче, просторният ресторант и нощният бар останаха затворени.

Фуат Гювен е крупен инвеститор в Свиленград. Освен собственик на „Свилена“, негови са бившият Дом на съвета (срещу сградата на ОбА), газоразпределителното дружество „Свиленград Газ“ АД, Търговска банка D и бензиностанцията в бившата Безмитна зона.

СМ