19
Нед, Май
24 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Георги Георгиев стартира с победа над батко от Румъния

Международен тенис турнир „Свиленград къп“ стартира на кортовете край Марица от 5 до 12 август. В надпреварата за пръв път участват и представители на Китай. Състезанието е от календара на Европейската тенис асоциация и е за юноши и девойки до 14 години. Свиленград е домакин за 18-а поредна година.

Над 120 представители от различни държави се борят за купата. Сили ще премерят състезатели от България, Китай, Германия, Испания, Италия, Русия, Молдова, Украйна. Големи са групите от Гърция и Турция. Сред българските участници са най-добрите млади тенисисти до 14 г.

Място в престижната надпревара намери и 12-годишният свиленградчанин Георги Георгиев. В първия си мач той се изправи срещу 2 години по-възрастния от него румънски национал, който е втората ракета за страната си за миналата година. Местният талант успя да покаже класа и да надделее над румънеца с 6:4, 6:3. Мачът бе много труден и продължи 2 часа и 30 минути. В четвъртък (9 август) Георгиев ще се изправи срещу съперник от Украйна.

На 5 и 6 август се играха квалификациите. От 7 до 12 август пък текат надпреварите в основните схеми. На 11 август ще станат ясни победителите на двойки, а на следващия ден – носителите на купите на сингъл.

СМ