24
Пон, Юни
20 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Свиленградският тенисист Георги Георгиев отново показа висше майсторство, ставайки двоен победител на силния международен турнир в Сливен, провел се тази седмица.

В групата на момчетата до 12-годишна възраст той завоюва купите и на сингъл, и на двойки. В индивидуалните битки възпитаникът на ТК „Свиленград“ не остави никакви шансове на съперниците си, не позволявайки да му вземат дори сет. На финала талантливото ни момче отнесе първия братовчед на Григор Димитров Александър Василев от софийския ТК „15-40“ с 6:0 и 6:1.

В състезанието при двойките заедно с партньори си Павел Маринов от „Супер спорт“/Варна/ прецапваха един след друг съперниците си по пътя към първото място. На финала свиленградско-варненският тандем потопи румънски дует с 6:1 и 6:1.

Турнирът в Сливен е от трета категория на Тенис Европа и е част от календара на националните ни отбори по програмата „ЗТ – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ.

Сега на Георги Георгиев предстои участие в Европейската отборна лятна купа в румънския град Галац в края на месеца. Нашето момче е включено в състава на българския национален отбор под № 1 в листата.

На снимките: Георги с индивидуалната купа и с партньора са на двойки Павел Маринов