19
Пет, Апр
28 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Тенисисти от четири държави станаха победители в международния тенис турнир за момчета и момичета до 14 години „Свиленград къп“, провел се от 5 до 12 август в Свиленград.

При момчетата най-силна игра на кортовете край р. Марица показа Яник Келм от Германия, който на финала победи Фабрицио Чиера от Италия с 2:1 сета. Много добре се представи 12- годишният свиленградски талант Георги Георгиев, който достигна до четвърфинал в битката с батковците.

На момичешкия сингъл безапелационна бе Салма Другдова от Словакия. В спора за първото място тя надделя над българката Анастасия Николова. Купите връчи президентът на ТК „Свиленград“ Красимира Цингова, домакин на турнира.

Победители на двойки при момчетата станаха италианците Марко Франкавилия и Фабрицио Чиера, пречупвайки на финала Илиян Радулов и Давид Симеонов от България. Смесената българо-словашка двойка Мария Танева и Салма Другдова пък грабна купата след успех над руско-румънския тандем Мария Андриенко и Бианка Маринеску.

Така на сингъла купите заминаха за Германия и Словакия, а на двойките – за Италия, Словакия и България.

Тенис турнирът „Свиленград къп“ , който е от календара на Европейската тенис асоциация, се провежда за 18 пореден път. Тази година в него взеха участие над 120 състезатели от 10 държави. За пръв път се включиха и тенисисти от далечен Китай.

На снимките: 1. Красимира Цингова връчва купата на победителя при момчетата Яник Келм. 2. Финалистите на сингъла при момчетата и момичетата