03
Съб, Дек
19 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

pomshtИван Георгиев Божинов е ученик от СОУ „Д-р Петър Берон“ в 12 а клас. Той страда от заболяване, наречено хидроцифалия. През около 2 години се налага смяна на клапа, която регулира течността в мозъка му. При смяна на едната клапа, когато Иван е в 8-ми клас, се уврежда зрителният му нерв и той почти загубва зрението си, което не се възстановява. Уникалното у Иван е, че той сам се научава на мобилност.

Успява сам да се придвижва по коридорите, а по гласа познава приятелите и учителите си. С помощта на родителите си подготвя вкъщи домашните. През междучасията вместо да стои по кафенета, преговаря с ресурсния учител уроците, върху които ще го изпитват. Тъй като е на 19 години здравната каса не поема разноските по смяната на клапата, която е на стойност 6000 лв. Общината е помогнала с парите за операцията. А ние, неговите съученици, събираме пари за допълнителните разходи около лечението, което семейството не може да си позволи. Приятелите, ръководството на училището и семейството благодарят на всички дарители. Трогнати сме от добротата на хората, които веднага се отзоваха на помощ. Вярваме, че по Коледа стават чудеса!

Дарителска сметка в ОББ:BG81UBBS75254010453320
Титуляр: Иван Георгиев Божинов
Кутии за дарения са поставени на входовете на СОУ „Д-р Петър Берон“ – Свиленград; EVN България; Български пощи – Свиленградм; Ресторант „Марица“; ПГССИ „Христо Ботев“; Кафе „Бялото“ до СОУ „Д-р Петър Берон“.

Дарина МАНЕВА, 12ª кл., СОУ „Д-р Петър Берон“