19
Нед, Май
24 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

От началото на март дежурен кабинет за неотложна помощ ще замества личните лекари през почивните дни. Свиленградските джипита са постигнали съгласие помежду си и са изготвили график за дежурствата през уикендите и официалните празници.

Досега всеки лекар поемаше собствените си пациенти, независимо, че работното му време е приключило или пък е почивен ден. Оттук нататък болните, които имат неотложна нужда от медицинска помощ в събота или неделя, ще се обръщат към дежурния, който ще е на разположение в кабинета си.

Дежурствата ще са 6-часови, а графикът ще бъде поставен на видно място пред всеки лекарски кабинет. Отворен е и специален телефон, на който пациентите ще могат да звънят на дежурния по празниците медик – 0887/ 89 55 94. Ако наберат номера на личния си лекар, разговорът ще бъде прехвърлен автоматично на дежурния.

В делничните дни джипитата са на разположение на своите пациенти от 8 до 20 часа. Извън това време те нямат ангажимент да отговарят на повиквания на болни, а спешните случаи ще се поемат от Бърза помощ и лекарите, които са на разположение в болницата.

СМ