17
Пон, Юни
27 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Община Свиленград има предписание от РИОСВ-Хасково до края на март да почисти общинската пътна мрежа. В същия срок трябва да се състави и годишен график за премахване на отпадъците по републиканските пътища в границите на населените места в съответствие с договореностите между Агенция „Пътна инфраструктура“ и кмета на общината.

Същите предписания са дадени на още 6 общини – Любимец, Симеоновград, Минерални бани, Маджарово, Стамболово и Кърджали, съобщиха от РИОСВ-Хасково. На община Харманли пък е направено предписание да почисти нерегламентирано сметище край село Бисер. Областните пътни управления в Хасково и Кърджали трябва да предприемат необходимите мерки за почистване на замърсените с твърди битови отпадъци пътни участъци от републиканската пътна мрежа.

Указанията са дадени след масирани проверки, които ще продължат по график. За неизпълнение на предписание и сроковете, посочени в него, съгласно Закона за опазване на околната среда се налага санкция в размер от 2 000 до 20 000 лева, уточниха от РИОСВ.

СМ