Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

ermovХирургическа конференция се проведе в Свиленград в петък. Над 110 специалисти от цялата страна заявиха участие във форума. Сред тях има и много светила в областта като проф. Дамян Дамянов, председател на Българското хирургическо дружество и Съюза на учените в България, проф. Радослав Гайдарски и др.

gaidarskiКонференцията бе открита в четвъртък вечерта в ресторант „Романтика“. Присъстващите бяха поздравени за добре дошли от управителя на свиленградската болница д-р Димитър Ермов, председателя на ОбС адвокат Георги Еленков и проф. Дамянов. След кратката официална част бе дадена вечеря. За настроението на присъстващите се погрижиха квартет Интро, Милко Калайджиев, диджей Живко Микс и любимецкия ансамбъл „Сакар“.

Форумът на хирурзите се проведе на следващия ден в голямата зала на Общинската администрация. Програмата включваше няколко доклада по темата „Анастомози в коремната кухина“. Тук се събра елитът на българската хирургия, а темата има голямо значение, тъй като хирурзите ежедневно се сблъскват с това, каза управителят на свиленградската болница д-р Димитър Ермов, домакин на конференцията.

СМ