Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

traikovСпециалисти от Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“ - София ще идват по график в свиленградското здравно заведение и ще преглеждат пациенти тук. Това стана ясно при посещението на изпълнителния директор на Александровска болница проф. д-р Лъчезар Трайков в местния стационар.

Заедно с него тук дойдоха изпълнителният директор на МБАЛ-Хасково д-р Славчо Близнаков и председателят на борда на директорите на МБАЛ-Хасково доц. Митрев. На срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между здравните заведения.

При посещенията си в Свиленград специалистите от софийската университетска болница ще правят прегледи по предварително записване. Освен това те ще оказват методическа помощ на своите колеги тук. Ние можем да поемем ангажимента да облекчим пътя на пациентите до Александровска болница, каза д-р Трайков, който е професор по неврология, ръководител на катедрата по неврология, зам.-декан на медицинския факултет в МУ-София. Целта ни не е да прехвърлим всички пациенти от региона при нас, а да облекчим пътя на тези, за които нашата апаратура и специалисти могат да свършат работа само на място при нас, каза проф. Трайков. Той подчерта, че за пръв път посещава свиленградската болница и е изключително приятно изненадан от състоянието й.

СМ