07
Сря, Дек
26 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

 

Кабинет по физиотерапия бе открит в Медицински център – I. Той се помещава на третия етаж в поликлиниката и се състои от кабинков сектор, зала за лечебна физкултура и лекарски кабинет. Пациентите се обслужват от физиотерапевта д-р Диана Углешова, която идва от Медицински център в Хасково и медицинската сестра Надя Бамбалова. Досега в Свиленград не е работил лекар-физиотерапевт, а предишният такъв кабинет тук е преустановил дейност преди 12 години.

Кабинетът разполага с чисто нова немска апаратура, която обхваща широк спектър от заболявания. Правят се процедури с инфрачервени лъчи, ултразвук, електротерапия, магнитотерапия и др. при лечение на синуити, тонзилати, отити, бронхити, дископатии, радикулити, плексити, артрози – шипове, артрити и др. Физиотерапията е безвредна и високоефективна, единствено противопоказани са злокачествените и острите инфекциозни заболявания, каза д-р Углешова.

В помещението за лечебна физкултура пък има нов модерен велоаргуметър и шведска стена за пациенти, които се нуждаят от развижване.

В новия кабинет са вложени около 25 000 лв. собствени средства на Медицински център – I. С 21 000 лв. е закупена апаратурата, а останалите са изразходвани за ремонт на помещенията.

Още в първите дни след откриването има голям наплив от пациенти, казаха от поликлиниката. Процедурите са безплатни за тези, които имат направление от личния лекар, като се заплаща само потребителската такса. В случай, че нямат направление, хората ще заплащат по ценоразпис.

Кабинетът работи всеки ден от 9,00 до 17,00 часа. Д-р Углешова ще идва тук да консултира пациенти два дни от седмицата – сряда и петък.

Елена МИХАЛЕВА