27
Пон, Май
19 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт
 

 

Мартин Димитров едва трети

 

Подавляващо мнозинство членове на СДС – Свиленград даде своя вот за Румен Христов на провелите се вътрешни избори в партията. От 91 упражнили правото си на глас над 57 на сто  са предпочели издигнатия от организацията в Русе кандидат за лидер на сините в страната. Настоящият председател на СДС Мартин Димитров, който спечели изборите на национално ниво, в Свиленград е едва трети с 12 гласа. За заместник-председател на партията 73-ма са гласували за Дора Христова, а 18 – за Светозар Шуманов, който е  избран и представлява организациите от Южен централен район.

Тези резултати на общия политически фон в Свиленград са интересни за анализаторите, коментира лидерът на местната структура на СДС Георги Шишков. Въпреки репресията, която се води от страна на властта - местна и централна /да не споменаваме известни факти/, общинската организация запазва физиономията си и не лъкатуши, а отстоява позиции и е  единствената алтернатива в политическия живот на Свиленград.

„Нашата организация е най-голяма и дейна в областта - подчерта Шишков. - Със своите 114 членове, имащи право на глас, представлява приблизително половината от партийните  избиратели в Хасковско. Резултатът  който се получи в Свиленград, съответства на този от миналата година, което идва да покаже предвидимостта и последователната политика на общинската организация.“

СМ