23
Вт, Юли
36 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Има опасност сините в Хасковско да бойкотират вота

Вътрешни избори за лидер на партията избират членовете на СДС на 29 ноември. Вотът в Свиленград ще се състои в офиса на сините. Право да упражнят своя глас имат 114 души, съобщи председателят на общинската организация Георги Шишков.

Има опасност обаче вотът бъде бойкотиран в Хасковска област, каза Шишков, който е и областен секретар на партията.

По думите му няма пряко официално решение за това, но активистите на партията са демотивирани след изборите. “Членовете са в неведение - какви сме ние в момента. Преобладава мнението, че СДС е само използвана и всеки един от членовете се чувства така“, обясни той. Шишков съобщи още, че от централата още не са превели парите, които трябва да се платят на застъпниците от последните парламентарни избори. За цялата област сумата възлизала на 1 000 лева.
Над 200 са членовете на партията в Хасковско. Вътрешни избори ще има в областния град, Димитровград, Свиленград, Тополовград и Симеоновград, останалите общински организации в областта не са успели да се подготвят.
Георги Шишков изрази убеждението си, че СДС няма защо да бяга от корените си „Темата за антикомунизма е наша и е кощунство от страна на Бойко Борисов - бивш член на БКП, да говори за антикомунизъм“. „Освен това СДС трябва да реши на кого е партия. Не можем да сме партия на всички, трябва да се уточни на кои групи от хора можем да защитаваме идеите. Трябва да вървим в посоката, в която сме вървели, да сме генератор на идеите.”

СМ