30
Чет, Май
17 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Блокират движението към Турция в момента

Стотина протестиращи се изправиха срещу сградата на Общинската администрация с в Свиленград с искания кметът да излезе пред тях, както и цялата система да се смени. Освен това те негодуват срещу високите цени на горивата.

Демонстриращите обясниха, че не е достатъчна оставката на зам.-премиера Валери Симеонов: „Смятаме, че е време за някаква промяна - искаме промяна в правителството, в цялата система, защото тя ни убива. Надяваме се да бъдем чути. Трябва още хора да си подадат оставката". Не е ясно за каква променена система на политическо управление става въпрос. Току-що протестиращите се отправиха към ГКПП Капитан Петко войвода. „Подкрепленията“ от Хасково срещнаха известни трудности по пътя към границата, тъй като трасето бе наситено с полицейски патрули. Все пак демонстрантите тръгнаха към пункта – кой с кола, кой – готов да извърви 3 – 4 км пеша. Акцията е обезпечена откъм сигурността със сериозно присъствие на полицейски части, до инциденти не се стигна.

Движението към Гърция е напълно блокирано сега. Над 100 леки автомобила са препречили пътя и не допускат преминаването на пътници. В тези минути протестиращите тръгнаха към АМ "Марица", за да спрат движението към Турция.

СМ

Очаквайте подробности.