29
Сря, Май
17 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

 Д-р Мариян Кръстев бе избран за председател на ГЕРБ в Свиленград на отчетно-изборно събрание в четвъртък. Предстои той да бъде утвърден, както е по устав, от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

За новия лидер, който бе единствен кандидат, дадоха гласа си почти всички от присъстващите 100 делегати на събранието. Преди това другият предложен кандидат Атанаска Михайлова си направи отвод. Д-р Мариян Кръстев наследява на партийния пост Иван Андреев, който още в началото напусна събранието.

Новият партиен лидер е на 40 години. Завършил е ветеринарна медицина в Стара Загора. В момента е началник на Общинската ветеринарна лечебница в Свиленград, ръководи и лечебниците в Любимец, Ивайловград и Тополовград.

На партийния форум бе избран и нов управителен съвет, включващ 11 члена. За организационен секретар бяха направени три предложения – Георги Еленков, Соня Славова и Васко Василев. Изпълнителната комисия ще реши кой от тях ще заеме поста. С най-големи шансове е Георги Еленков, за когото гласуваха над 3/4 от делегатите.

На събранието на ГЕРБ в Свиленград присъстваха депутатът д-р Георги Станков и областният управител на Хасково Станислав Дечев. Впрочем, на събрание на ГЕРБ в Любимец преди няколко дни д-р Георги Станков бе преизбран за председател на партията там.