Политика
Инструменти
Шрифт

Жителите на кв. Гарата са подложени на ежедневен тормоз от десетките тирове, които обмитяват стоките си тук, заяви депутатът Никола Динков след края на организираната от него приемна с граждани в Свиленград.

Това беше един от важните въпроси, които хората споделиха с мен, за да съдействам за неговото разрешаване, каза той. Ще поставя пред финансовия министър Владислав Горанов проблема и ще му предложа обмитяването на стоките в митническото бюро в кв. Гарата да се премести в Свободна зона – Свиленград, която е извън населено място и има достатъчно свободна площ за обслужване на тежките камиони, подчерта народният представител.

Друг проблем, който тормози жителите на квартала, е карантинната база за престой на превозвани през границата животни, продължи с несгодите на гаралийци депутатът. Хората се оплакват от непоносима миризма и мръсотия. Ще разговарям с компетентните институции какво може да се направи по въпроса, обеща Динков.

Затвореният участък от стария път за с. Капитан Андреево до „Якъка“ е сред другите важни въпроси, поставени на приемната на депутата. Никола Динков увери гражданите, че ще се срещне с министъра на регионалното развитие и благоустройството и ще му предложи да бъде укрепено и асфалтирано допълнителното трасе, по което сега се извършва днижението в този участък от пътя.

Общо 26 души се явиха на приемната на народния представител в понеделник в Свиленград. Сред представените от тях проблеми бяха също санирането на жилищните блокове, бездомните кучета в кв. Простор, поставянето на „легнали полицаи“ на бул. „България“ в района на детска градина „Слънце“ и градския парк, намерението на Общината да продаде сградата, в която се помещава пенсионерският клуб „Ал. Кипров“ и др.

СМ