Политика
Инструменти
Шрифт

Общинският съвет на Свиленград ще има изнесено заседание в 4-звезден СПА хотел в Хисаря. Местните парламентаристи ще се съберат на 27 април от 16:00 ч. Те ще останат тук само една вечер, като на 28 април се връщат. Изнесената сесия се превърна в традиция за общинарите, като те не пропускат година да съчетая полезното с приятното. Някои от парламентаристите обаче бяха против заминаването и останаха в Свиленград. Сред тях са д-р Минков, д-р Василева и Иван Андреев.

"Не искам да се харчат излишни пари, идващи от джоба на народа. Казах на колегите си от Общинския съвет, че те на внесена сесия не могат да се оправят, а на изнесена отиват", сподели д-р Минков пред "Старият мост".

Дневният ред включва 37 точки, първата от която е избор на председател на ОбС. Сред останалите по-важни докладни са: Закриване на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания; Предложение за удостояване на Мартин Камбуров, Стоян Топузов (посмъртно) и Костадин Паришев (посмъртно) със званието „Почетен гражданин на Свиленград“; Промяна в правилника за организацията и дейността на ОбС-Свиленград, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация и др.

След уморителното и продължително заседание общинските ни съветници ще могат да разпуснат в СПА центъра на хотела, оборудван с най-съвременна техника, сауна, солариум, различни вихрови и перлени вани, тангентор. Предлагат се и различни видове масаж, терапии за лице и тяло, разнообразни козметични процедури, уелнес терапии, аюрведа терапии, фитнес и различни рехабилитационни и физиотерапевтични процедури. За развлечение комплексът разполага с открит и закрит басейни, Уелнес център, включващ: инфрачервена сауна, парна баня, ледена стая, турска баня (хамам), кнайп пътека, шоков душ, приключенски душове, топли столове, зона за релакс, Релакс център (сауна, парна баня, басейн с топла минерална вода), 2 оборудвани зали с тенис маси и билярд, боулинг зала с 6 писти, 2 тенис корта, мини футболно игрище,както и нощен бар.

Диляна ЦВЕТКОВА