19
Нед, Май
24 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Шишков водач, Еленков пети, Делибозова – трета. Динков си направи отвод

Истинска инвазия на свиленградчани се наблюдава в кандидат-депутатските листи за предстоящите парламентарни избори в 29-и многомандатен хасковски район. Почти всички партии и коалиции в областта са заложили на нашенци за добро представяне на вота.

Председателят на ОбС – Свиленград адв. Георги Еленков е пети в листата на ГЕРБ. Като се има предвид, че водачът Делян Добрев и вторият – данъчен № 1 в България Красимир Стефанов при спечелване на изборите най-вероятно отново ще бъдат изтеглени в изпълнителната власт, Еленков има всички шансове да се закълне като депутат.

Друг свиленградчанин – младият служител в общинската администрация Любомир Апостолов, също е сред кандидат-народните представители от ГЕРБ, но на по-задни позиции.

Натурален нашенец в листата на БСП няма. Номинираният от местната структура строителен предприемач и дългогодишен общественик Никола Динков си направи отвод, когато разбра, че му отреждат едва четвърто място. „Бях дал съгласието си да ме впишат, но само до третата позиция“, сподели той. Реденето на листата на социалистите бе съпроводено с брожения. Ръководството на Областния съвет на БСП, включително и Христо Щерев като секретар, хвърли оставка. Повод за този акт е станал начинът, по който се подбират и подреждат кандидат-депутатите. В крайна сметка спряганият за втори в листата Красимир Премянов бе изваден от нея. Така ако Динков не си беше направил отвод, ставаше трети. Сега на нелошото трето място е Смиляна Нитова. Все пак тя е свързана със Свиленград посредством съпруга си Кръстьо Кръстев, шеф на следствието в Хасково.

Друга свиленградска снаха – Красимира Делибозова, пък е кандидат за депутат от партията на Миглена Кунева Движение „България на гражданите“. Делибозова е трета в листата. Освен нея, още трима свиленградчани подсилват тази листа - икономистът Христо Гуджев, Христина Николова от отдел „Проекти” в общинската администрация и медицинската сестра Николина Павлова.

Свиленградчанин дори е водач на кандидат-депутатска листа. Това е Георги Шишков от СДС, който е номиниран от 7 общински организации в Хасковска област. „Сините“ не очакват някой „парашутист“ отгоре да измести Шишков. В листата на СДС е включен и младият председател на общинската структура в Свиленград Христо Николов.

СМ