28
Вт, Май
17 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Общо петима свиленградчани са номинирани за областните листи на ГЕРБ, БСП и СДС за предстоящите парламентарни избори в хасковския избирателен район. Дали обаче нашенците ще бъдат поставени на избираеми места ще решават партийните централи.

30 номинации за депутатската листа са изпратили от областната структура на ГЕРБ до Политическия съвет на партията. Те са предложени от организациите по места, като последната дума ще има Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Сред тях са нашенците Георги Еленков, председател на Общинския съвет в Свиленград и секретар на общинската организация на партията и Любомир Апостолов, член на ГЕРБ – младежи, служител в общинската администрация.

На пленум местната организация на БСП номинира строителния предприемач Никола Динков. Форумът взе решение да настоява Динков да е в челната тройка на листата.

Двама свиленградчани са включени и в областната листа на СДС. Всички общински организации в Хасковско са номинирали за кандидат-депутат Георги Шишков, лидер на „сините“ в областта. От общинската структура в Свиленград пък са предложили своя председател Христо Николов. На предстоящите избори СДС ще разчита на съюзните партии - социалдемократи, земеделци, радикали, „Гергьовден“, ВМРО и др.

СМ