23
Вт, Юли
36 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Свиленградските мажоретки разгорещиха страстите на общинските съветници в пленарната зала при гласуването на бюджета на общината. Финансирането на красивите девойки стана ябълката на раздора сред по традиция кротките и почти безмълвни народни избраници.

Изненадващо тема на обсъжданията станаха петте хиляди лева, първоначално заложени в плана като субсидия през 2013 г. за СК „Изида“- Свиленград, а после изключени от бюджета за спорта.

Недопустимо мажоретният състав да бъде лишен от субсидиите на спортните отбори, скочи председателката на ПП „Движение България на гражданите“ в Свиленград Красимира Делибозова. Николина Пехливанова от Земеделски съюз „Александър Стамболийски" пък заяви, че СК „Изида“ не отговаря на критериите и затова е премахнат от списъка за субсидиране. Съставът щял все пак да получи финансиране, но средствата щели да бъдат отделени от перо „Младежки дейности“. Кметът Манолов пък обеща да намери пари от спонсори за състава.

Председателят на БСП в Свиленград Христо Щерев също се включи в дебата и заяви, че обсъждането на темата е пълен абсурд. Как може да спорите за толкова несъществено нещо, попита той, а не обърнахте внимание, че за „Духовен фестивал за йога“ са отделени 2 000 лева. Същевременно парите за далеч по-важна инициатива, като например състезателни игри „Не на дрогата!“, са едва 200 лева. Колко души в Свиленград тренират йога, а алкохолът и наркотиците с всеки изминал ден се превръщат в бич за младото поколение в града, възмути се Щерев.

Диляна ЦВЕТКОВА